Analytakis TV

Watch live streaming video from Analytakis at livestream.com
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΔ ΜΕΤΟΧΩΝ Σχολια Δεικτων Αναλυσεις

Κυριακή 27 Μαΐου 2007

ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Χθες ημουν με καποια παρεα και ακουγα για μια ακομα φορα για τις φουσκες, για τις μετοχες που << δεν ειναι καλες >>, γι αυτες που γραφουν ζημιες κ.λ.π κ.λ.π. Καταλαβετε μια για παντα. Ολα αυτα ειναι παραμυθια. Τι θα πει ειναι καλες και τι κακες.
Μια μετοχη για να μπει στο χρηματιστηριο απαιτουνται καποιες προδιαγραφες. Ποιο ειναι το κοροιδο που εκανε αμαν να μπει στο χρηματιστηριο και θα εβγαινε εξω. Που αλλου θα εβρισκε κοροιδα να στηριζουν την μετοχη του? Και το λεω για 2 λογους. 1ον με τις αυξησεις μετοχικων κεφαλαιων και 2ον με την αγορα των μετοχων του. Βεβαια δεν μιλω για τις καλες εταιριες που υπαρχουν αλλα για τις << αλλες >>. Για να καταλαβετε τι εννοω εξηγω.
Στην μεγαλη πτωση θελω να μου πει καποιος 1 μετοχη που εστω μια φορα τον χρονο δεν εκανε μεγαλη ανοδικη κινηση. Επισης μεχρι σημερα να μου βρη μια μετοχη που ειναι η που δεν ειναι φουσκα, καλη, κ.λ.π που μεσα σε μια οποιαδηποτε χρονια δεν εκανε ανοδικη κινηση. Επισης θελω να μου πει καποιος για τις λεγομενες << καλες >> μετοχες γιατι διορθωνουν και αυτες αφου εχουν καλα στοιχεια. Γιατι να μην πηγαινουν πανω συνεχεια? Καλες δεν ειναι? Γιατι να διορθωνουν αν δεν παιζει κανενα ρολο η τεχνικη αναλυση! Γιατι κυριοι και κυριες ετσι ειναι το συστημα. Οσο αφορα τις εταιριες που καποιος θα μου πει οτι να , εχουν βγει και εκτος χρηματιστηριου τοσες, του απαντω. Παιρνω σαν παραδειγμα μια απο τις τελευταιες που βγηκαν εκτος χρηματιστηριου. Την ΗΙΤ. Τι εγινε λοιπον με αυτην. Ολοι οι βασικοι μετοχοι ειχαν ηδη ξεπουλησει τις μετοχες τους. Καποιοι ειχαν και κατι μικρα υπολοιπα. Τι να κανουν λοιπον για να τα ξεφορτωθουν? Εκαναν λοιπον την μετοχη απο το 0,22 να παει στο 0,67. Μετα την γυρισαν μεχρι 0,43 και μετα την πηγαν μεχρι τα 0,62. Καπου εκει η επιτροπη κεφαλαιαγορας την εβγαλε εκτος ταμπλο. Αριστη κινηση ε? Πιο πριν δεν ειχε καταλαβει τιποτα η επιτροπη. 6.800.000 κινηθηκαν μεσα σε 1 μηνα πριν βγει εκτος ταμπλο. Τοσα αραγε ειχαν ακομα αδιαθετα οι βασικοι μετοχοι? Τελος παντων τι να λεμε.
Συνοπτικα. 1ον Να ξερετε οτι δεν υπαρχει καμμια περιπτωση οσο χαλια και να ειναι μια μετοχη να μην κανει παιχνιδι. 2ον Να ξερετε οτι αυτοι που εχουν τις εταιριες αυτες και ειναι ακομα μεσα στο χρηματιστηριο δεν ειναι κουτοι αλλα ξερουν πολυ καλα τι κανουν. 3ον Να ξερετε οτι αν μια μετοχη δεν εχει τις προυποθεσεις να παιξει οτι υπαρχει και αλλος τροπος να παιξει βλ. εξαγορες - συγχωνευσεις- κατι που θα γινει, αλλα μετα αφου δεν γινει ε τοτε θα διορθωσουμε.

Σάββατο 26 Μαΐου 2007

ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΔ

Για τους βιαστικους που θελουν καποιο οριζοντα για τον ΓΔ να σας πω οτι θα ειναι καπου στις 5000 με 5500 το 2008. Για την ΛΑΝΝΕΤ που ανεφερα να σας πω οτι μεχρι το 0,79-,080 το σημα δεν αναιρειται. Σε τυχον εστω και μεσα στην συνεδριαση τιμης 0,78 τα επομενα επιπεδα ειναι 0,75-0,77. Πιστευω ομως, πως θα ειναι συνεπης στο σημα αγορας. Για τον φιλο Ανδρεα Την BYTE κρατημα μεχρι 4,30 και σε διασπαση πας για 5,70.
.
.
.
.
Oi χρηματιστηριακες μας εκτιμησεις σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν "επενδυτική πρόταση" ή προτροπή για οποιαδήποτε πράξη αγοράς ή πώλησης μετοχών και άλλων κινητών αξιών

Τετάρτη 23 Μαΐου 2007

ΛΑΝΝΕΤ

ΣΗΜΑ ΑΓΟΡΑΣ.
.
.
.
Oi χρηματιστηριακες μας εκτιμησεις σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν "επενδυτική πρόταση" ή προτροπή για οποιαδήποτε πράξη αγοράς ή πώλησης μετοχών και άλλων κινητών αξιών

Σάββατο 19 Μαΐου 2007

ΜΕΤΟΧΕΣ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ 2

Παμε για τις υπολοιπες.
.
MPENK 15,00... MPOKA 2,14... MPOPA 1,81... ENKLV 6,71
NAYP 2,67......... NAYT 5,50...... OLKAT 9,16.... PERS 7,36
PRD 1,31............ SANYO 3,06.... SENTR 4,10.... TEKDO 3,28
TEXT 3,00........ TSOYK 8,20.... XALYB 0,98.... XKRAN 2,31
.
.
.
.
Oi χρηματιστηριακες μας εκτιμησεις σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν "επενδυτική πρόταση" ή προτροπή για οποιαδήποτε πράξη αγοράς ή πώλησης μετοχών και άλλων κινητών αξιών

Τετάρτη 16 Μαΐου 2007

ΜΕΤΟΧΕΣ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Οπως σας ειπα απο σημερα θα σας ενημερωσω για τα μεγαλα παιχνιδια που θα ακολουθησουν.Φυσικα μιλω για τις μετοχες που << κοιμουνται >> και που απο δω και περα θα ξυπνησουν. ΟΧΙ δεν ειναι τα καλα νεα που θα τις παιξουν, ειναι οι εχοντες και κατεχοντες που τωρα θα τις ταξιδεψουν για αλλα λιμανια. Προσεξτε πως πεταγονται λιγες λιγες για να μην δινουν στοχο. Καποιοι κανουν βολτα απο χαρτι σε χαρτι. Ποια αποτελεσματα - τα μαγειρεματα μιλανε τωρα. Πρεπει να βγαζουν λεφτα και για να το πετυχουν τι κανουν? Μπαινουν σε μια μετοχη την ανεβαζουν εκει που ΠΡΕΠΕΙ και μετα κανουν συντηρηση επιπεδων ενω παραλληλα πανε στο επομενο χαρτι που θα ανεβασουν.Αυτο ειναι χρηματιστηριο τι νομιζετε. Κοιτατε γυρο σας τα πραγματα. Ολα ειναι το ενα χειροτερο του αλλου.Αλλα ενω ο κοσμος χρωσταει αυτοι δηλωνουν κερδη. ΑΠΟ ΠΟΥ ? Μηπως ξαφνικα διπλασιαστηκαν οι μισθοι και ο κοσμος ξοδευει? Μηπως εχει βγει καποιο λαχειο που οποιος και να το παρει κερδιζει αρα ξοδευει? Μηπως κατεβηκε η τιμη της βενζινης και σαν συνεπεια ολα τα πραγματα εγιναν πιο φθηνα? Μηπως η εφορια επεστρεψε τιποτα εκατομυρια απο αυτα που παιρνει με το ετσι θελω λογω << περαιωσης >> η λογω κλεισηματος βιβλιων?
Μηπως τα Σουπερ Μαρκετ κατεβασαν τις τιμες τους απο το ταβανι και τις πηγαν στο υπογειο? Μηπως ακομα και το απλο νερακι απο νερο το πληρωνουμε σαν πετραιλεο? ΚΛΠ ΚΛΠ ΚΛΠ να μην τα γραφω και καθυστερω. ΟΧΙ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕΣ . ΤΙΠΟΤΑ απο ολα αυτα. Απλα πραγματα. Μπαινουμε σε μια μετοχη που εχει π.χ 1 ευρω. την παμε 3 και πουλαμε συντηρωντας ομως την τιμη π.χ 2 ευρω. Τι γινετε με αυτο? Απλα μεσα στις δηλωσεις της εταιρειας δηλωνονται οι συναλαγες που οριζονται σαν κερδη. Αλλο παραδειγμα. Μια εταιρεια μπορει να μεταφερει ζημιες η κερδη απο την μια χρηση στη αλλη.Κανουμε πχ μια συμφωνια εστω 1,000,000 ευρω τωρα αλλα επειδη το χαρτι δεν πρεπει να << παιξει >> τωρα τι κανουμε? Απλα το μεταφερουμε την επομενη χρονια που δικαιολογητε διοτι εστω το εργο τοτε τελειωσε, αρα τοτε κοβονται παραστατικα. Το ακριβως αντιθετο γινετε οταν θελουμε να γραψουμε τα κερδη που ΘΑ παρει η χ εταιρια στην παρουσα χρονια. Δηλαδι τι λεει. Εγω εχω ΝΑ κανω το ταδε εργο και αυτα θα παρω. Νομικα στεκει,αρα αν θελει το χαρτι να παιχτει γινετε τωρα πυραυλος. Πληρης δηλαδι ελεγχος για τους κατεχοντες την εταιρια. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ η ξερετε αυτον που εχει την εταιρια και σας πει, η ειστε τυχερος και εχετε ενα χαρτι που παιζει τωρα και κερδιζετε η περιμενετε την επιφοιτιση του Αγ Πνευματος, η ξερετε αυτον η αυτους που θα κανουν τα παιχνιδια η ασχολειστε με τεχνικη αναλυση. Το τι μας δινει η τεχνικη αναλυση δυστηχως δεν μπορω να σας το αναλυσω γιατι θελω ισως μηνες. Θα προσπαθησω να βοηθησω αν μπορω καποιους που θελουν. Να παμε στο θεμα. Πιστευω πως καποιες μετοχες που δεν εχουν <<παιξει >> ακομα ,μεχρι το τελος της χρονιας αυτης θα βρισκονται κοντα η πανω απο τα επιπεδα τιμων του 2003. Για τις αλλες δεν θα ασχοληθω επι του παροντος. Σας παραθετω τις μετοχες αυτες με αλφαβητικη σειρα καθως και τα ψηλα τους.
ΑΑΑΚ 23,50....... ΑΕΓΕΚ 2,87....... ΑΓΡΑΣ 7,56....... ΑΛΚΟ 2,54
ΑΛΣΙΝ 5,26....... ΑΣΚΟ 2,07......... ΑΤΕΚ 5,42......... ΑΤΕΡΝΩΝ 6,30
ΑΤΗΙΝΑ 3,66.... ΒΑΡΔΑΣ 4,46.... ΒΑΡΝΗ 4,30...... ΒΕΤΑΝ 3,85
ΒΙΒΕΡ 4,02........ ΒΙΟΣΚ 1,12........ ΔΙΕΚΑ 4,92....... ΝΤΙΟΝ 1,72
ΔΟΛ 6,60........... ΔΟΥΡΟ 3,94...... ΕΚΤΕΡ 3,76....... ΕΛΦΚ 4,14
ΕΛΓΕΚ 3,49....... ΕΛΤΟΝ 4,98...... ΕΛΥΦ 4,40........ ΕΜΔΚΟ 1,02
ΕΠΙΛΚ 1,70....... ΕΡΓΑΣ 0,94....... ΦΙΕΡ 4,78.......... ΦΙΝΤΟ 3,84
ΓΕΒΚΑ 1,41....... GRHGO 2,43..... KEPEN 5,64....... KERAL 5,60
KLVNK 5,48..... KLVNP 4,90....... KOMP 3,06........ KORDE 4,93
LANNET 7,91... LOGOS 3,56...... MAXIM 1,54....... MOXL 2,54

.
.
.
Oi χρηματιστηριακες μας εκτιμησεις σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν "επενδυτική πρόταση" ή προτροπή για οποιαδήποτε πράξη αγοράς ή πώλησης μετοχών και άλλων κινητών αξιών